Øyafestivalen


Tøyenparken

Ikke langt fra Oslo sentrum finner man en av de største parkene i byen – Tøyenparken. Den inntar et område på 93 mål og består av vakre holmer med historiske bygninger rundt kanten. Tøyenparken er en populær destinasjon for oslofolk på jakt etter rolige omgivelser og vakre utsikter, og om sommeren kan man også kose seg på Tøyenbadet (med både innendørs og utendørs bassenger). Siden 2014 har lokalbefolkningen dog kunne se frem til en av Norges mest fantastiske festivaler – Øyafestivalen. Inntil 2014 ble Øyafestivalen avholdt i Middelalderparken, som vi vil fortelle om litt lenger ned. Men nå om dagen finner den sted i Tøyenparken, og de som har vært innom den vanvittige musikkfestivalen hvert eneste år har nå all grunn til å se frem til sommeren hvert år. Tøyenparken er et perfekt sted for musikk, for de vakre holmene avgir en god akustikk – spesielt når det er snakk om rock og andre noe røffe sjangere.

Middelalderparken

Når Øyafestivalen for første gang ble organisert av miljøet rundt flere populære klubber i hovedstaden, fant den sted på Kalvøya – det er der navnet har sitt opphav. Innen kort vokste Øyafestivalen til å bli en av de største i Norge, og det ble raskt besluttet å flytte den til mer passende omgivelser. Middelalderparken er Oslos tusenårssted, og med fantastisk beliggenhet ved Oslofjorden i Gamlebyen. Der ble Øyafestivalen avholdt fra 2001 til 2014, før det ble klart at arrangørene trengte enda mer plass. Middelalderparken er tross alt et historisk område med mange eldgamle bebyggelser, derfor valgte man Tøyenparken i stedet – der kunne folk virkelig slå seg løs og kose seg med den fantastiske musikken de kjente artistene fremførte. Noen savner kanskje Øyafestivalen i Middelalderparken, men etter å ha besøkt Tøyenparken i to år er det liten tvil om det var til det beste.

En av Norges største

Øyafestivalen er uten tvil en av de største i Norge – nesten ett hundre tusen mennesker er innom den gigantiske festivalen hvert eneste år, og en rekke kjente artister har fremført sine aller mest populære låter her gjennom tidene. Øyafestivalen satser på en god blanding av både verdenskjente artister og lokale grupper, slik at man kommer i stemning og ikke fokuserer kun på de store navnene. Kanye West har vært innom, side om side ved Oslo Ess og Kvelertak. Moddi, Karpe Diem, John Olav Nilsen & Gjengen, Arctic Monkeys, M.I.A., My Bloody Valentine, Cut Copy, Turbonegro – listen er utrolig lang, og man kan alltid forvente å se noen av sine favorittartister på scenen når man besøker Øyafestivalen. Det kommer stadig flere mennesker til den populære musikkfestivalen, derfor kan det lønne seg å være tidlig ute neste år.

Øyafestivalen 2017

Siden Øyafestivalen er såpass kjent og populær, begynner forberedelsene veldig tidlig. «Øya», som den kalles på folkemunne, besøkes av nordmenn fra både fjernt og nært – mange kommer til Oslo med fly fra Nord-Norge og Bergen kun for å ta del av arrangementet. Derfor er Øyafestivalen 2017 allerede i full gang med tanke på organisering og innbydelse av artister. Allerede nå (januar) har Lana Del Rey, Young Thug, The xx, Vince Staples og BadBadNotGood bekreftet at de vil komme til Tøyenparken, i tillegg til flere kjente nordmenn – Charlotte Dos Santos og Lars Vaular blant disse. Øyafestivalen 2017 vil gå over fire dager i begynnelsen av august, og du kan kjøpe billetter allerede nå. Det er best å være tidlig ute, slik at du kan sikre deg gode billetter. Ukespasset er mest populært blant lokalbefolkningen, men du kan også skaffe deg Dagsbilletter dersom du kun ønsker å se visse artister fremføre sine hits på scenen. Dessuten har du Øyakino og Øyanatt, to spesielle typer billetter som gir deg spesielle rettigheter i Oslo. Forresten bys det alltid på økologisk mat når Øyafestivalen er i gang – enda en god grunn til å tilbringe flere dager i Tøyenparken!

Privacy Policy