Musikk i Oslo

Kjente artister fra Oslo

Oslo har et fantastisk utvalg av musikkskoler, og flere gode offentlige klubber der unge artister får utvikle seg. Dermed er det ikke overraskende at Oslo dominerer utviklingen av musikk her i landet. Joda, man har jo mange artister fra andre steder i Norge også, men det er i Oslo de fleste av dem fikk sin musikkutdannelse. Samtidig er det Oslo som står sterkest hva angår moderne musikk – hiphop, elektronisk musikk og lignende er å høre overalt i Tigerstaden. Hele landet har hørt om OnklP, alle vet hvem Karpe Diem er, de fleste ungdommer har hørt om Tommy Tee, Pumpa og Jesse Jones. Dette er den nye skolen i Oslo, og disse karene har skapt navn for seg selv også i utlandet. Men hvem her i Norge har vel ikke hørt om Ole Paus, eller Wenche Myhre? Dette er kun noen får utvalgte artister som Oslo virkelig kan være stolt av. Radka Toneff var en fantastisk jazzmusiker, Kjell Bækkelund er blant Europas beste pianister, Lillebjørn Nilsen har skrevet utallige flotte visesanger. Listen er lang – vi kunne snakket lenge om Waldemar Thrane eller Øystein Sunde, men vi vil gjerne fortelle om diverse sentre for musikk i hovedstaden i stedet.

Operahuset

Det var en del protester i Oslo når Operahuset skulle bygges i Bjørvika, midt i hovedstadens sentrum. Noen mente at Oslo ikke trengte et stort operahus, at folk ikke var interessert i opera, at pengene kunne brukes på noe annet. Ingen klager nå lenger – å nei du. Operahuset har blitt en sentral del av bybildet i Oslo, og utvalget av fantastiske forestillinger har vært pågående helt siden åpningen i 2008. Operahuset er delt inn i flere flotte saler, men det er spesielt Hovedscenen som trekker til seg mennesker fra hele landet. Her kan man se vakre forestillinger og høre musikk slik du aldri har hørt den før – akustikken er intet mindre enn fenomenal. Det var dessuten det verdenskjente arkitektbyrået Snøhetta som designet Operahuset, derfor ser det like unikt ut utenfra som på innsiden. Her kan du dessuten titte på moderne kunst, eller spise god mat i restauranten ved vannkanten. Her bader dessuten folk om sommeren, og utsiktene er helt mirakuløse. Dermed er Operahuset et ypperlig tillegg til et allerede utfyllende kulturtilbud i Oslo.

Oslo Spektrum

Når oljepengene begynte å rulle inn på slutten av 80-tallet, ville staten forsterke Oslos bilde. Man ville gjøre hovedstaden til en virkelig hovedstad, og i området like øst for Oslo Sentralstasjon ble en rekke byggverk påbegynt – Oslo Plaza, Bussterminalen og Postbygget er blant disse. Til slutt ble det også besluttet at man skulle bygge en flerbruksarena for messer og konserter. Her kommer Oslo Spektrum inn i bildet. Den store, runde bygningen tvers over gaten fra Oslo Plaza (Radisson hotell) har blitt brukt til en rekke formål, og det er her verdenskjente artister holder sine konserter når de kommer til Oslo. Eurovision ble avholdt her i 1995, og siden dess har pågangen av artister vært ustoppelig. Nevn artisten, og vi kan vedde på at han/hun har vært innom Spektrum. Bare de seneste årene har store navn som Judas Priest, Mariah Carey, Elton John, Deep Purple, Drake og Snoop Dogg vært innom Oslo Spektrum. Listen fortsetter i nesten det uendelige.

Rockefeller Music Hall

Rockefeller er trolig det mest kjente konsertlokalet i Oslo, selv om Oslo Spektrum tiltrekker seg større navn internasjonalt. Rockefeller har en meget spesiell atmosfære, og her kan man lytte til mindre kjente artister – spesielt i rocksjangeren. Totalt får over ett tusen mennesker plass i Rockefeller Music Hall, og det historiske området rundt Torggata der lokalet befinner seg er stappfullt med spennende barer, restauranter og unike butikker. Her kommer man straks i riktig stemning, og vil sikkert bli kjent med flere nye mennesker i løpet av en kveld.

Privacy Policy