Debatt og foredrag i Oslo

Oslo – byen der det skjer

Det skjer såpass mye i Oslo at man nesten kan bli svimmel av helheten. Oslo leder resten av landet fremover, og er hele Norges ansikt. Det er her det diskuteres mest om vår fremtid, om hvordan Norge bør utvikle seg og hvor vi er på vei. Norge er samtidig et demokrati med fokus på folket og folkets makt. Derfor debatteres det om det aller meste som skjer før forandringene trer i kraft, og du som privatperson og statsborger kan være med på disse debattene. Åpne debattmøter går av stabelen hver bidige dag, og du kan enkelt velge et tema som passer deg best eller som du brenner for av hele hjertet. Møt opp, finn en plass, og gjør deg klar for alle tiders, profesjonell kverulering. Spesielt er det Litteraturhuset som tiltrekker seg spennende debatter – her kan du både debattere med andre mennesker, mot politikere og viktige personer fra næringslivet, eller høre på spennende foredrag som tar for seg interessante tema. Diskuter meningen med livet, eller møt opp til en flammende debatt om hvordan USA vil utvikle seg under Trump-administrasjonen. Det er alltid noe spennende å snakke om på Litteraturhuset, og den sentrale beliggenheten gjør det enkelt for mennesker fra alle kanter av byen (og Osloområdet generelt) å møte opp.

Møt opp til debatt i Oslo

Stadig vekk hører man om åpne debattmøter i Oslo der man snakker om alt mellom himmel og jord. En av de mest spennende debattene det siste året var under Oslo arkitekturtriennale som fokuserte på identitet, tid, og konseptet med boforholdet. Her tok man for seg den globale situasjonen i verden og hvor vi er åp vei. Man snakket om flyktninger og deres problemer, om hvordan vi som velferdsstat kan hjelpe dem både her hjemme og der de kommer fra. Det ble snakket om arbeidsmigrasjon, om deres forhold til resten til av verdenen, og om perspektivene for Oslo i denne sammenheng. Debattmøtet gikk i flere timer om kvelden og berørte viktige temaer fra samfunnet. Man snakket om hvorvidt Oslo var en by for alle, og hva man kan gjøre for å gjøre hovedstaden til en mer inkluderende by. Også dette debattmøtet fant sted sentralt i Tigerstaden, derfor møtte veldig mange mennesker opp for å dele sine ideer og tanker, samt høre på hva andre mennesker hadde å si. Utallige ideer kom på banen, og man snakket seg frem gjennom flere problemstillinger uten noen krangel eller høylytte argumenter. Det er dette Oslo handler om. Oslo er drivkraften bak Norge.

Foredrag i Oslo

Siden Oslo har det største antallet høyskoler og universiteter, samt et mangfoldig og inkluderende kulturelt tilbud, er det ingen overraskelse at det er nettopp her det største antallet foredrag holdes gjennom året. Utallige spennende foredrag finner sted i hovedstaden stadig vekk, og disse berører et nærmest endeløst antall temaer som mange vil finne utrolig spennende. Deichmanske bibliotek arrangerer en rekke foredrag i sine lokaler – nesten hver eneste dag kan du finne noe spennende å høre på. De seneste årene har global oppvarming, krigen i Syria og forhold mellom mennesker vært hette temaer. Foredragene i Deichman er alltid gratis, men man finner også en rekke andre steder der kjente mennesker forteller om interessante temaer for en rimelig penge. Det kan være snakk om psykologi og våre ukjente sider ved oss selv, eller filosofisk tematikk med et alternativ syn på våre omgivelser. Foredragene i Oslo holdes dessuten både av nordmenn og av utenlandske eksperter som kommer hit for å introdusere nye ideer i landet vårt. Selvfølgelig har man også en rekke lanseringer av bøker som er helt gratis å besøke, men gir deg et nytt innblikk i forfatternes liv og meninger.

Privacy Policy