Dans i Oslo

Studere dans i Oslo

Tusenvis av mennesker fra hele Norge kommer til Oslo hvert eneste år for å begynne studier i dans. Det er nemlig i hovedstaden man finner de beste lærerne, og det største utvalget av skoler. Fra ungdomsskoler med fokus på dans til videregående utdanning innen musikk, dans og drama til høyskoler og institutt – du finner det meste i Tigerstaden. Den mest anerkjente musikkskolen blant videregående utdanning var Fagerborg, men denne har nå blitt nedlagt og tilbudet flyttet til Sogn (som har et mye verre rykte). Vil man studere dans på et høyere nivå etter endt allmen utdanning, har man flere fantastiske muligheter å ta i bruk. Norges Dansehøyskole, forkortet NDH, er blant de beste i Europa og fokuserer på innovasjon. Her møtes lange tradisjoner med moderne metoder for opplæring, og kunnskapen som formidles vil garantert sitte lenge i hodet. Deretter har man to fantastiske ballettskoler – Norsk Ballettinstitutt og Den Norske Ballettskole, som begge har lang historie og meget spennende kurs. På den sistnevnte kan man blant annet velge mellom flere ulike typer dans, og utdanningen foregår på flere nivåer som er tilpasset folk med ulik bakgrunn. Uansett om du er nybegynner eller erfaren danser, vil Den Norske Ballettskole tilpasse utdanningen slik at du får det meste ut av årene du bruker. Bachelor i samtidsdans, jazzdans eller klassisk ballett, master i koreografi eller en pedagogisk utdanning i dans står på menyen – det er bare å velge og vrake.

Kjente danseskoler

Oslo har flere gode danseskoler for deg som ønsker å utvikle hobbyen din videre. Kanskje vil du lære deg noe helt nytt, eller finne likesinnede mennesker som brenner for en viss type dans? Da er Oslo byen å leve i. Her finner du en rekke danseskoler for alle og enhver, uansett hvilke musikksjangre du foretrekker og hvor langt du vil ta din nye hobby. Oslo Streetdance Studio er blant de mest kjente i Norden, med fokus på moderne typer dans – funk, breakdance og hiphop står på menyen, noe som kanskje passer de noe yngre menneskene der ute. Her får du dessuten møte en rekke erfarne dansere som vil gi bort kunnskapen nesten gratis. Foretrekker du tango, finner du flere fantastiske tangoskoler i Oslo. Velg mellom klassisk tango eller mer moderne variasjoner av den historiske dansen. TangoArgentino er trolig den mest populære skolen for denne typen dans. Du finner også danseskoler med fokus på afrikansk musikk, salsa, rumba, rockeringdans og mye, mye mer i hovedstaden. Bachata er en populær dans i disse dager, der man får i seg både trim, moro og krevende bevegelser under utdanningen.

Danseklubber

Når du først har lært deg noen spennende dansetrinn, er det bare å sette ut på de ulike danseklubbene i Oslo for å vise frem dine kunnskaper. Det finnes en rekke slike klubber og diskotek i byen, med fokus på et bredt utvalg av sjangere. Det er alltid mulig å ta seg en dans på danskebåten mellom Oslo og København. Musikksenteret Blå er trolig den mest kjente i byen, og her kan man velge mellom et stort utvalg av begivenheter året rundt. Det hippe stedet kryr av fantastiske artister og danselystne mennesker i alle aldre – les deg opp på deres kalender for å velge begivenheten som passer deg best. Ikke langt unna har man Parkteatret Bar og Scene, der folk regelmessig samler seg for å tilbringe lange kvelder med god musikk og ulike typer dans. Her kan du også finne tematiserte kvelder der danseskolene får komme og vise frem det de har lært. Danseskolene vil forresten selv fortelle deg hvor du kan gå og praktisere dine dansetrinn, og fra tid til annen vil de sette ut i grupper mot forskjellige klubber og diskotek for å vise omverdenen sine innlærte forestillinger.

Privacy Policy